Farkas Csaba - Szabó Marcell

A programozás alapjai Visual Basicben
(VB 6, VBA, VB Script)

Ön is olyan felhasználó, aki kezdi szűkösnek érezni a kész szoftverekben meglévő lehetőségeket? Szeretne egy-egy funkciót saját elvárásainak megfelelően elkészíteni? Szeretné automatizálni a Windows használatát? Esetleg izgatja a kihívás, hogy tudna-e önállóan programot írni? Nos, akkor könyvünk Önnek – Nekünk hétköznapi embereknek szól!

Könyvünket kettős célú tankönyvnek szántuk:

Egyfelől szeretnénk az Olvasót könnyen, az alapfogalmak tisztázásával, de a részletekben nem elveszve megismertetni a programozás csodálatos világával. (Figyelembe vettük az emelt szintű érettségi ide vonatkozó követelményeit is.)

Másfelől szeretnénk az Olvasónak egy olyan hatékony programozási nyelvet bemutatni, mellyel könnyedén tud új programokat készíteni (VB 6), de tudását kamatoztathatja a Windows folyamatainak automatizálásában is (VB Script), vagy akár új funkciókkal bővítheti az Office programcsomagot (VB makrók).

A könyv szerkezetileg két részre tagolódik, az első rész tankönyvszerűen vezet be a programozásba és a Visual Basic 6.0 programozási nyelv használatába, a második rész szisztematikusan felépítve tárgyalja a VB makrók és szkriptek használatát.


Részletek a könyvből:


Letölthető segédanyagok:


További Visual Basic mintapéldák:

Néhány emelt szintű érettségi programozás feladatának megoldásai VB 6-ban

A következő példák önállóan is érthetők, és a 101 ötlet innovatív tanároknak c. könyvünkhöz készültek.


A könyv mérete: B/5, terjedelme 204 oldal.
Bolti ár: 1.974 Ft (áfával)
Iskolai ár: 1.365 Ft
Raktári szám: JO-0251