Kopacz Botond

Internet Explorer 9 a zsebben

Közel negyven éve, a számítástechnika hajnalán indult el az az ARPANET-nek nevezett program, ami különböző számítógépek közötti adatátvitelt tett lehetővé. A nyolcvanas évek elején létrejött az a hálózat, ami a mai ismert internet alapját képezte. Kezdetben védelmi, majd kutatói és oktatási célokra használták ezt a hálózatot, azonban mára egy olyan komplex információs hálózattá nőtte ki magát, amely mindenki számára elérhető és számítógépek milliárdjait kapcsolja. Az internet szerves, és elengedhetetlen része lett mindennapjainknak, legyen szó akár szórakozásról, szabadidőtöltésről, információ-szerzésről vagy munkáról.

Mindennapi teendőink során számtalan olyan tevékenységet végzünk, ahol kihasználjuk az internet nyújtotta lehetőséget. Például amikor bankkártyával fizetünk, vagy digitális televíziót nézünk, akkor is az internetet használjunk. Ámde a legtöbbünk az internet fogalmát a világhálón való szörfözéssel, barangolással azonosítja. Ennek a szörfözésnek pedig nélkülözhetetlen kelléke egy megbízható böngésző továbbá tengernyi megjelenítendő weblap.

A jegyzet azzal a célkitűzéssel készült, hogy több szemszögből mutassa be a Microsoft Internet Explorer család legújabb generációs tagját, az Internet Explorer 9-et és azokat a modern webes technológiákat, amelyeknek az ismerete elengedhetetlen a 21. századi weblapok készítéséhez. A jegyzet első nagy fejezete felhasználói szemmel mutatja be az új böngésző működését, funkcióit és szolgáltatásait. A második nagy fejezet rávilágít arra, hogy miért ideális választás az Internet Explorer 9 a vállalatok számára, legyen szó akár kis-, közép-, vagy nagyvállalatról. A jegyzet harmadik fejezete pedig azokba a modern webes technológiákba nyújt betekintést, amelyek webfejlesztőként szükségszerűek a szabványos, modern weblapok készítéséhez és az Internet Explorer 9-ben rejlő lehetőségek kihasználásához.

Mind a jegyzet, mind pedig a hozzátartozó programozási mintapéldák a weben is elérhetők és letölthetőek a Devportal.hu oldaláról.


A könyv tartalomjegyzékének megtekintése

A Devportal.hu elérhetősége


A könyv mérete: B/5, terjedelme 88 oldal
Raktári szám: JO-0335
Ára: 1.195 Ft
(Bolti forgalomba nem kerül, a kiadónál megvásárolható vagy megrendelhető)
ISBN: 978-615-5012-08-2