Honlapépítés a XXI. században

Az ASP.NET WebPages technológia és a Microsoft WebMatrix segítségével nagyon egyszerűen és hatékonyan készíthetünk új weboldalakat, interaktív webhelyeket.

A WebMatrix egy ingyenes, könnyen átlátható fejlesztői környezet, amely többféle webes eszközt magába foglalva teszi egyszerűvé egy webhely elkészítését. A csomag tartalmazza az IIS Expresst (egy fejlesztői webszervert), az ASP.NET-et (egy webes futtatókörnyezetet) és az SQL Server Compactot (egy beépített adatbázist). Ezen felül találunk egy egyszerű eszközt, mellyel hatékonyabban fejleszthetjük és hamarabb elindíthatjuk weboldalunkat különféle nyílt forráskódú modulok felhasználásával. Az így elsajátított tudásunkat és WebMatrixban fejlesztett kódunkat könnyedén felhasználhatjuk a Visual Studio vagy az SQL Server használata során is.

A WebMatrix segítségével készült weboldalak dinamikusak is lehetnek – felhasználói interakció vagy más események, például az adatbázis változása esetén megváltozhat a lapok tartalma vagy megjelenése. ASP.NET alapú dinamikus weboldalak készítéseskor Razor szintaxist, C# vagy Visual Basic programozási nyelvet is használhatunk.

Készült a Devportal.hu közösség támogatásával.

A könyv tartalomjegyzékének megtekintése


Hasznos linkek:


A könyv mérete: B/5, terjedelme 292 oldal
Bolti ár: 1.995 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0336
ISBN: 978-615-5012-10-5