101 ötlet innovatív tanároknak

Készült a Microsoft Magyarország megbízásából

Angol változat

A pedagógusok korszerű, konstruktív gondolkodása és hozzáállása szükséges ahhoz, hogy újabb és újabb módszereket alkalmazzanak tanításuk során. Ehhez nyújtanak segítséget a modern IT eszközök és számítástechnikai programok.

Ötletek a feladatgyűjteményből: tengerek élővilága, napfogyatkozás, Uffizi képtár, sajtóműfajok, aknakereső logikája, láncreakció, történet totemekben, molekulamodellek. Ezek a témák csodálatos fotókkal, videókkal, érdekes diasorokkal, szimulációs programokkal szemléltethetők.

A gyerekek dolga, hogy fényképezzenek, adatokat gyűjtsenek az internetről, és ízléses formában bemutatót vagy weblapot készítsenek belőle. Méréseket végezhetnek, amelynek eredményeit táblázatban rögzítik, majd diagramokon szemléltetik a változásokat.

Minden pedagógusnak ajánlom, hogy bátran alkalmazza a korszerű eszközöket és programokat tanítása során.

Somogyi Edit informatika szakos tanár
Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola, Budapest

 

Nagyon hasznos ötletek, melyek színesebbé, látványossá és könnyen érthetővé teszik a legszárazabb anyagrészt is! Különösen előnyösnek tartom, hogy a prezentációk elkészítésébe diákokat is be lehet vonni, ami még közelebb hozhatja hozzájuk a tananyagot.

Fuchs György történelem szakos tanár
Jedlik Ányos Gimnázium, Budapest


A könyv letöltése fejezetenként (PDF formátumban):


A könyv letöltése más nyelven (WORD):


A könyv mérete: B/5, terjedelme 72 oldal.
Ingyen, elektronikusan letölthető,
a Microsoft minden iskolába eljuttatja
Megvásárolható az Interbooknál
Ára: 697 Ft
Raktári szám: JO-0013