Kisemberek az infosztrádán

Készült a Microsoft Magyarország megbízásából

2008. február 23-án a Microsoft és az ISZE "Informatika gyermekkorban" címmel konferenciát szervezett tanítók, óvoda- és gyógypedagógusok részére. A konferenciához készült kiadvány kibővített változatát tartja kezében a Tisztelt Olvasó. Köszönöm Merényi Ádámnak, hogy értékes gondolataival segített ennek a munkának a megírásában.

Igyekeztem a kisgyermekkori informatikai tevékenységek lehetőségeiből úgy válogatni, hogy az egyrészt betekintést adhasson elgondolásainkba, másrészt ösztönözzön a témában való további elmélyedésben, ismeretszerzésben. Bízom benne, hogy lesznek olyan kollégák, akik kipróbálják, sőt saját ötleteikkel tovább is fejlesztik ezt az anyagot. Abban pedig egészen biztos vagyok, hogy őket hamar befogadja a Gyermekinformatika Szakmai Műhely csapata. Örömmel várjuk hát az érdeklődést, kérdéseket, észrevételeket.

A pedagógusok közös gondolkodása, összefogása alakíthatja igazán a számítógépes környezetben folytatott nevelő munka rangját, magas színvonalát. Magam is szeretném tudni, hogy mi a Kollégák véleménye. Tiszteljenek meg észrevételeikkel, javaslataikkal! Gazdagítsuk közösen eszköztárunkat!

Köszönöm Kőrösné Mikis Mártának és a Gyermekinformatika Szakmai Műhely minden kedves tagjának, hogy segített a kisgyermekkori informatikai alkalmazásokat megismerni, alkalmazni. Számtalan csodálatos pedagógiai élménnyel gazdagodtam a játékok, fejlesztő foglalkozások, tanórai és tanórán kívüli tevékenységek során.
Mosolygó gyermekarcokat, és hasonló tapasztalatokat kívánok minden követő kollégának!

Németh Zoltán, tanító
nthz@windowslive.com

Kattintson ide a könyv letöltéséhez (PDF formátumban)


A könyv a  Microsoft Magyarország tulajdona.
Bármilyen célú felhasználásához a Microsoft Magyarország engedélye szükséges.
Cégünk részére az elektronikus terjesztést a Microsoft Magyarország engedélyezte.

Raktári szám: JO-0017