Dobos László

Informatika munkatankönyv a 3. évfolyam részére
(tankönyv)

A könyvet az Oktatási Hivatal KHF/7777-6/2010 engedélyszámmal 2015. augusztus 31-ig tankönyvvé nyilvánította.

A számítógépes ismereteket elsősorban kompetencia alapon lehet elsajátítani. Ennek megfelelően a munkatankönyv a tananyag feldolgozásában főleg az egyéni és a kiscsoportos (team) munka módszerére épít. Frontális munkára a tanóra igen kis hányadában van csak szükség.

A munkatankönyv öt fejezetből áll, egy-egy fejezet 4-9 tanóra anyagát foglalja magába. Szinte minden óra tartalmaz olyan feladatot, amit számítógéppel kell megoldani. Az új ismeretek elsajátítását példákkal, leírásokkal segíti. A "Tudtad, hogy..." rovat kitekintés, egyfajta tantárgyi koncentráció.
Minden fejezet tartalmaz legalább egy olyan játékot, amely fejleszti a tanulók logikai gondolkodását. (Memória, Szójáték, Malom,...)
Minden fejezet végén "Mit tanultunk eddig?" címmel ismétlő kérdések szerepelnek. Ezek az oldalak, az értékeléshez pontszámjavaslatot is tartalmaznak.
A munkatankönyv év végi összefoglalással zárul.

A könyv a Tisztaszoftver programban kapott jogtiszta programokra és néhány szabadon felhasználható programra épít (MOP = Matematikai oktató program, Snowline, Szójáték, Malomjáték).

Könyvünk az Oktatási Minisztérium által kiadott kerettanterv alapján készült, így megfelel mind a NAT, mind a kerettanterv elvárásainak. A sikeres oktató munka érdekében kézikönyv is készült a munkatankönyvhöz, amely szerkeszthető, Word dokumentum formátumban tölthető le.

Macs Karcsi weblapja.
(Letöltések, játékok, hasznos információk a tanárok, szülők és a gyerekek részére.)

A könyv folytatása az Informatika munkatankönyv a 4. évfolyam részére.
Részletek a könyvből:


Dokumentumok és segédanyagok pedagógusok részére:


A munkatankönyv mérete: A/4, terjedelme 40 oldal
(színes, kartonált, tűzött)
Iskolai ár: 610 Ft (áfával)
Bolti ára: 882 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0103
ISBN: 978-963-87629-8-6