Farkas Csaba

Informatikai ismeretek a 8. évfolyam részére

A könyvet az Oktatási Hivatal TKV/670-6/2012 engedélyszámmal  2017. augusztus 31-ig tankönyvvé nyilvánította.

Az "Informatikai ismeretek a 8. évfolyam részére" a felső tagozatosok részére készített könyvsorozatunk utolsó tagja. (A könyvsorozat korábbi kötetei: Informatikai ismeretek az 5. évfolyam részére, Informatikai ismeretek a 6. évfolyam részére, Informatikai ismeretek a 7. évfolyam részére).

A könyv anyagában, témáiban, és a témák arányában követi a 17/2004(V.20) OM rendelet 3. számú mellékeltével az informatikaoktatás részére előírt, "Kerettanterv az alapfokú nevelés-oktatás alapozó és fejlesztő szakaszára" követelményeit (kompetencia alapú OM kerettanterv).

Ebben a kötetben az irodai alkalmazásokra (Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Weblapkészítés) és az információs társadalom kihívásaira (pl. vásárlás az interneten, informatikai biztonság) helyeztük a hangsúlyt.

Mint a könyvsorozat minden tagjában, úgy ezúttal is a háttérismeretek tárgyalása során  szoftverfüggetlenségre törekedtünk, a konkrét megvalósítások az egyes rendszerekben az ábrákhoz kapcsolódnak. Az ábrák párhuzamosan többféle  szoftver felhasználásával mutatják be az adott területet. Az irodai alkalmazásokban egyaránt tárgyaljuk a Word 2003 és 2010-es valamint az Excel 2003 és 2010-es verzióját, a weblapkészítés fejezetben pedig az ingyenesen elérhető KompoZer és SharePoint Designer használatát.

A fejezetek általában egy (ritkábban két) oldalpárt tesznek ki, és egy-egy tanítási óra anyagát fedik le. Az elrendezés lehetővé teszi, hogy a tanuló vizuálisan egyben lássa az adott ismeretanyagot. Többszintű jelölésrendszere kiemeli a fontosabb fogalmakat és összefüggéseket, ezzel is segítve a ma már általában keveset olvasó gyerekeket a lényeges tudnivalók felismerésében.

A könyv fejezetei:
      Szövegszerkesztés
      Táblázatkezelés
      Weblapkészítés
      A hétköznapok információs társadalma
      Könyvtárismeret
      Kislexikon
Részletek a könyvből:


Dokumentumok és segédanyagok pedagógusok részére:


A tankönyv mérete: B/5, terjedelme: 108 oldal
(színes, kartonált, ragasztott)
Iskolai ár: 1.245 Ft (áfával)
Bolti ár: 1.491 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0108
ISBN: 978-615-5012-14-3