Holczer József

Informatika gyakorlati érettségi
közép- és emelt szinten

A könyvet az Oktatási Hivatal TKV/345-3/2012 határozati számon 2017.08.31-ig tankönyvvé nyilvánította.

Ebben a feladatgyűjteményben a gyakorlati érettségi vizsgán elvárt ismereteket tekintjük át változatos feladatokon keresztül. A feladatokat a megfelelő témakörök szerint csoportosítottuk, hogy az olvasó jobban koncentrálhasson egy-egy ismeretanyagra.

A könyv első része fokozatosan nehezedő, bevezető jellegű feladatokat tartalmaz. Ezek célja, hogy megoldásukkal átismételjük és rendszerezzük középiskolai tanulmányainkat. Ezt követik a közép-, illetve az emelt szintű feladatok. Összeállításuk során arra törekedtünk, hogy akár egy-egy teljes vizsga is összeállítható legyen az azonos problémához kapcsolódó feladatokból. Az irodai alkalmazásokhoz kapcsolódó emelt szintű feladatokat a középszinten már rutint szerzett olvasóknak is érdemes megoldaniuk.

A feladatokat az érettségi vizsga elvárásainak megfelelően állítottuk össze. A feladatokhoz pontozási útmutatót is készítettünk, mellyel a felkészülők ellenőrizhetik a tudásukat.

A forrásállományok, a pontozási útmutatók az alábbi hivatkozásokra való kattintással tölthetők le.

A könyv tartalomjegyzékének megtekintése

A szóbeli érettségi vizsgára készülőknek a szerző Informatika szóbeli érettségi közép- és emelt szinten c. jóváhagyott tankönyvét ajánljuk.


Részletek a könyvből (PDF formátumban):


Forrásfájlok fejezetenként:


Pontozási útmutatók:


Korábbi évek feladatai:


A könyv mérete: B/5, terjedelme 232 oldal
Kétszínnyomással készült
Bolti ár: 1.995 Ft (áfával)
Iskolai ár: 1450 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0195
ISBN: 978-615-5012-11-2