Farkas Csaba

Az Excel példákon keresztül

"Ha egy képzeletbeli mesében hajótörést szenvednék és csak egyetlen szoftvert vihetnék magammal egy lakatlan szigetre, akkor mindenképpen az Excelt választanám. Funkcionalitása ugyanis már messze túlmutat a táblázat-kezelő szoftverekkel szemben tanúsított minimális elvárásokon. Betű- és bekezdésformázási lehetőségei alkalmat adnak egyszerű dokumentumok előállítására, így ebben az esetben kiválthatja a szövegszerkesztőket. Nagy mennyiségű adatot képes kezelni, ezért egyszerű adatbázis-kezelőként is használható, amennyiben a lakatlan szigeten van miről adatot gyűjteni. Beépített rajzeszközeivel grafikus elemek állíthatók elő, akár egy tervezett nyári lak alaprajza is elkészíthető. Ha meg unatkoznék, akár játékprogramokat is írhatnék a beépített fejlesztői környezetben. Végül, ha a lakatlan szigetre egy másik Excel rajongó is odavetődne és még internet is akadna, akár csoportmunkában is dolgozhatnánk…”

Az Excel nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb táblázatkezelő programja: a kezdő felhasználók is könnyen birtokba vehetik, ugyanakkor a legfelkészültebb Excel „guruk” is nap mint nap találkozhatnak benne új kihívásokkal.

Ebben a könyvben szisztematikusan felépített, könnyen áttekinthető, egyszerűen példákon át kívánjuk bevezetni az olvasót a táblázatkezelésbe – természetesen az Excel eszközeivel. A könyv egyes fejezetei többé-kevésbé önállóan, akár más sorrendben is feldolgozhatók.

Érdemes a kidolgozott példákat a leírás alapján, a fejezetek végén kitűzött feladatokat pedig önállóan, számítógép mellett megoldani. Az ehhez szükséges nyers fájlok a könyv weblapjáról tölthetők le. Segítségként a fejezetek végén a használt függvények összefoglalása, valamint a képlet alkalmazását igénylő feladatok esetén azok megoldása is szerepel.

 


Részletek a könyvből

Letölthető segédanyag


A könyv mérete: B/5, terjedelme 204 oldal.
Bolti ár: 1.995 Ft (áfával)
Iskolai ár: 1.595 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0237
ISBN: 978-615-5012-33-4