Árvai Zoltán – Fár Attila Gergő – Farkas Bálint – Fülöp Dávid – Komjáthy Szabolcs – Turóczy Attila – Velvárt András

Windows Phone fejlesztés lépésről lépésre

 

Amikor első hordozható telefonomat 18 évvel ezelőtt megkaptam, az még egy kisebb diplomatatáska méretével egyezett meg. Egyetlen dolgot lehetett vele csinálni: telefonálni. Még csak telefonkönyve sem volt, nekem kellett előkeresni a számokat a noteszomból és bepötyögni azokat egy-egy telefonhívás során.

Szinte hihetetlen mértékű változáson estek azóta át a mobil készülékek! Ma leginkább az "okostelefon" megjelölést használjuk azoknak a tenyérben elférő − szinte kizárólag érintőképernyős − mini csodáknak a megnevezésére, amelyek számítógépek, és a telefonálás lehetősége csupán egyike tucatnyi képességeiknek. Olyan eszközök, amelyeken internetet is elérő alkalmazásokat tudunk futtatni.

Az autók szerelmesei között vannak olyanok, akik szeretik gépjárművüket maguk bütykölni. A repülőgépmodellek megszállottjai között vannak olyanok, akik maguk is gépeket építenek. Ugyanígy az okostelefonok felhasználói között is többen akadnak, akik saját alkalmazásokat szeretnének készíteni, és ezek piaci sikeréből akár meg is élni.

Ez a könyv az alkalmazásfejlesztőknek készült, több korábbi kezdeményezéshez hasonlóan a magyarországi Windows Phone szakmai közösség aktív munkájával jött létre. Olyan szakemberek írták, akik korábban már megmutatták, hogy értenek a platform használatához és programozásához. Ebben a könyvben azokat az ismereteiket is átadják, amelyek segítenek a Windows Phone fejlesztésbe frissen bekapcsolódó érdeklődőknek megismerni a platform legfontosabb alapelemeit, és egyúttal betekintést is adnak annak működésébe és használatába.

Árvai Zoltán (1. és 2. fejezetek), Farkas Bálint (9. és 10. fejezetek), Fár Attila Gergő (5. és 11. fejezetek), Fülöp Dávid (3. és 7. fejezetek), Komjáthy Szabolcs (4. és 6. fejezetek), Turóczy Attila (8. és 12. fejezetek), valamint Velvárt András (13. fejezet) mindannyian rengeteg energiát fordítottak arra, hogy ismereteiket megosszák a fejlesztőközösséggel. Olyan magyar nyelvű könyvet hoztak létre, amelyben személyes tapasztalataikon, a platformhoz kapcsolódó élményeiken keresztül mutatják be a Windows Phone alkalmazásfejlesztés alapvető eszközeit és fogásait.

A könyv és a hozzátartozó programozási példák a weben is elérhetők a Devportal.hu oldalon.

Novák István

A könyv tartalomjegyzékének megtekintése


Hasznos linkek (magyar nyelvű):


A könyv mérete: B/5, terjedelme 341 oldal
Bolti ár: 1.995 Ft (áfával)
Raktári szám: JO-0338
ISBN: 978-615-5012-13-6