Reiter István

C# programozás lépésről lépésre

A .NET platform ún. felügyelt (vagy managed) kódot használ, vagyis a program teljes mértékben natív módon, közvetlenül a processzoron fut, mellette pedig ott a keretrendszer, amely felelős pl. a memóriafoglalásért vagy a kivételek kezeléséért. Gyakorlatilag bármelyik programozási nyelvnek lehet .NET implementációja, jelenleg kb. 50 nyelvnek létezik hivatalosan .NET megfelelője.

A C# (ejtsd: szí-sárp) a .NET egyik fő programozási nyelve, 1999 –ben Anders Hejlsberg vezetésével kezdték meg a fejlesztését. A C# tisztán objektumorientált, típusbiztos, általános felhasználású nyelv. A tervezésénél a lehető legnagyobb produktivitás elérését tartották szem előtt. A nyelv elméletileg platform független, így létezik Linux és Mac fordító is.

A .NET programozáshoz a legjobb választás a Microsoft saját terméke, a Visual Studio. A „nagy” fizetős változatok (Professional, Ultimate) mellett létezik az ingyenes Express család is, amelynek tagjai szinte teljes körű szolgáltatást nyújtanak.

Ebben a könyvben a C# programozási nyelv használatát tekintjük át lépésről lépére.

Bár a mintapéldák elkészítése során a szerző a Visual C# Express 2010-et használta, más verziók megléte esetén is sikeresen forgatható, mivel a Visual Studio kifejezetten konzisztens felépítésű maradt az elmúlt években, aki az egyik változatot tudja használni, az a többivel is elboldogul.


Segédanyagok a könyv feldolgozásához:


A könyv mérete: B/5, terjedelme: 288 oldal
Ára: 2.480 Ft (áfával)
Iskolai ára: 1.590 Ft
Raktári szám: JO-0340
ISBN: 978-615-5012-17-4